Zpět na výpis článků

Vánoční tip na knížku: O štěstí, úspěchu a tom, co je v životě vlastně důležité

Hledáte pro sebe nebo pro někoho blízkého ideální inspirující čtení na krátké cesty metrem i dlouhé zimní večery? Našli jsme ho za Vás. Přečetli jsme si knížku Proti Proudu od tvůrce stejnojmenného úspěšného podcastu Dana Tržila a přinášíme Vám stručný souhrn toho, co jsme si z ní odnesli my, a co vy můžete taky.

Každý, kdo se trochu zajímá o mindfulness, ví, že na štěstí, respektive úspěch, žádný univerzální recept neexistuje. Všichni jsme totiž rozdílní a nacházíme se naúplně jiných životních cestách. Některé techniky, myšlenky či rady jiných nám však často dokáží pomoct.

Zhruba takhle nějak by se dala knížka Proti Proudu shrnout stručně. Autor se v nítotiž snaží skrze rozhovory s významnými tuzemskými osobnostmi i vlastní úvahy přijít na to, v čem vlastně klíč k úspěchu a spokojenosti spočívá.

Knížka, ke které je radost se vracet

Proti Proudu obsahuje střípky z rozhovorů s osobnostmi, jako je Lékař bez hranic Tomáš Šebek, choreograf Yemi A.D. či investor Tomáš Zdražil. Mezi dialogy se však nacházejí i úvahy a komentáře samotného autora, který tak perfektně shrnuje hlavní myšlenky, jež při rozhovorech zazněly.

Hlavními motivy Proti Proudu je seberealizace, duševní zdraví, štěstí i peníze. Úvahy se přitom skvěle doplňují s osobními zážitky a zkušenostmi jednotlivých osobností, čímž nabízejí realistický a praktický pohled na všechna výše zmíněná témata.

Samotné rozhovory i jednotlivé kapitoly jsou navíc poměrně krátké a přímo na sebe nenavazují, tudíž je knížka ideální třeba i do čekárny k lékaři nebo na cestu metrem do práce. A vzhledem k tomu, že obsahuje spoustu zajímavých rad či myšlenek, věřte, že se k ní, stejně jako my, budete vracet i opakovaně a pokaždé si z ní odnesete něco nového. Tak příjemné čtení a veselé Vánoce!

Knihu Proti Proudu můžete zakoupit zde: https://www.protiproudu.store/kniha-proti-proudu/

Najdete jí také u většiny knihkupectví.

Zajímáš se o meditaci?

Každý týden posíláme e-mail s dobrými tipy či zajímavostmi z našeho světa.

Gratulujeme! Úspěšně jste se přihlásil k odběru.
Hups, někde se vyskytla chyba. Zkuste to prosím ještě jednou.

Přečti si

Zobrazit blog

Calmio v číslech

4,6/5,0

Recenze na Google/App Store

90 000+

Stažení aplikace

1 800+

Stažení aplikace

Zkusit Calmio nic nestojí

Začít meditovat nikdy nebylo jednodušší. Stáhni si Calmio zdarma, nadechni se a zkus třeba náš volně přístupný základní kurz.

Buďte vřelí ke své mysli

Přístup ke sbírce více než 150 meditací na všechno od zmírnění stresu, klidné spaní až posílení sebevědomí.

Usínejte v posteli se zvuky přírody, hudbou či dechovými cvičeními.

Vytvoř si z mindfulness denní rutinu a zkvalitni svůj život díky meditační praxi.