Zpět na výpis článků

Duševní zdraví, spánek, sexualita, drogy nebo virtuální realita. Čemu bude letos věnován festival Na hlavu?

Jak se koukáme na lidi s duševními onemocněními, čím bojovat s úzkostmi, jaký vliv na nás mají návykové látky nebo co pro naše psychické zdraví znamenají moderní technologie? Odpovědi na tyto i mnohé další otázky se i letos pokusí najít festival Na hlavu.

Festival Na hlavu pořádá Národní ústav duševního zdraví a Calmio je hrdým partnerem akce. Akce letos proběhne v Městské knihovně v Praze ve dnech 23.-26. února a na účastníky má přichystaný bohatý program v podobě besed, přednášek, ale i filmů či audiovizuální tvorby.

Program festivalu bude letos věnovaný především psychologické i psychiatrické péči, spánku, sexualitě, umění, drogám, virtuální realitě či destigmatizaci duševních poruch.

Od čtvrtka do neděle se tak na Vás čeká například psychologický thriller Ulička přízraků s Bradley Cooperem, beseda Barvy života věnovaná oslavě různorodosti světa, dokument Zákon lásky od spolurežisérky filmu V síti, přednáška Lidé jako olivy zaměřená na vyrovnávání se s náročnými životními situacemi, VR film Tmání a mnoho dalšího.

Na hlavu za svou činnost získalo v roce 2019 Národní psychiatrickou cenu profesora Vladimíra Vondráčka. Festival navíc spolupracuje s celou řadou dalších projektů věnujících se nejen výzkumu, ale i aktivní pomoci lidí s duševními problémy.

Vstupenky lze zakoupit samostatně na jednotlivé akce. Kompletní program najdete na webových stránkách festivalu.

Zajímáš se o meditaci?

Každý týden posíláme e-mail s dobrými tipy či zajímavostmi z našeho světa.

Gratulujeme! Úspěšně jste se přihlásil k odběru.
Hups, někde se vyskytla chyba. Zkuste to prosím ještě jednou.

Přečti si

Zobrazit blog

Calmio v číslech

4,6/5,0

Recenze na Google/App Store

90 000+

Stažení aplikace

1 800+

Stažení aplikace

Zkusit Calmio nic nestojí

Začít meditovat nikdy nebylo jednodušší. Stáhni si Calmio zdarma, nadechni se a zkus třeba náš volně přístupný základní kurz.

Buďte vřelí ke své mysli

Přístup ke sbírce více než 150 meditací na všechno od zmírnění stresu, klidné spaní až posílení sebevědomí.

Usínejte v posteli se zvuky přírody, hudbou či dechovými cvičeními.

Vytvoř si z mindfulness denní rutinu a zkvalitni svůj život díky meditační praxi.